6 tips om de juiste schuifdeur te vinden

De juiste schuifdeur kiezen, hoe doe je dat? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je 6 tips die je helpen bij de zoektocht. Volg deze. En geniet nog vele jaren van je nieuwe schuifdeur.

Welk materiaal

Moet je een grote oppervlakte overbruggen? Of wil je een strakke moderne look? Kies dan voor een aluminium schuifdeur. Het leent zich perfect voor grote oppervlaktes. En met zijn slanke profielen past het perfect in je interieur.

Een houten schuifdeur zorgt voor een warme en rustieke sfeer. Hout is van alle tijden. Het blijft een prachtig natuurproduct.

Een schuifdeur uit kunststof past dan weer in ieder budget. Kunststof is tegenwoordig kwalitatief ook zeer sterk.

Hoe weet ik of mijn schuifdeur veilig genoeg is

Let erop of je schuifdeur meerdere sluitpunten heeft. Vier is een absoluut minimum. Verder is het ook een goed teken als je haaksloten ziet verschijnen bij het afsluiten. Informeer je goed en geef inbrekers geen kans.

Tip: leg een stok tussen het schuivend en vast gedeelte. Dit is een simpele maar zeer efficiënte methode tegen inbraak.

Ben je verder van plan om de schuifdeur als achterdeur te gebruiken? Dan is het zeker een optie om een cilinder buiten en binnen te voorzien. Zo sluit je de schuifdeur langs buiten af met een sleutel en laat je met een veilig gevoel je huis achter.

Isolatie

Het is belangrijk dat het schuifdeur-profiel thermisch onderbroken is. Dat het goed aansluit op de bestaande vloer. En dat het punt waar de vleugels op elkaar aansluiten ook goed afgesloten is.

Hou rekening met je interieur

Bij het bepalen van de kleur is het belangrijk om te weten of je buiten en binnen dezelfde kleur wil. Hou rekening met de rest van je interieur. Maak het jezelf niet moeilijk door onmogelijke kleurencombinaties te creëren.

Je dient ook een gepast handvat te kiezen. Zowel aan de buiten – als binnenkant. Hierin bestaan verschillende materialen. Zo is er aluminium, kunststof, inox, … Hou ook hier weer rekening met de rest van je interieur.

Op welk niveau wordt de schuifdeur geplaatst

Standaard heeft een schuifdeur een lage overstap. Dit is slechts een paar centimeter en hoeft daarom ook niet hinderlijk te zijn.

Wil je toch voor een strakke look gaan kies dan om de schuifdeur lager te plaatsen. Zo wordt die overstap gedeeltelijk of geheel weggewerkt. In beide gevallen dien je wel rekening te houden met de vloer, tegels, arduin en eventuele afwatering.

Vergeet niet de muggen buiten te houden

Er is niets zo vervelend als ’s nachts wakker te worden door het gezoem van een mug. Zorg er dus voor dat je hierop voorzien bent. Een schuifdeur dient om open te zetten. Met een schuifvliegendeur heb je geen zorgen en geniet je optimaal van je nieuwe schuifdeur.

Gewapend met deze tips ga je gegarandeerd de schuifdeur vinden die het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *