Bespaar energie met deze toepassingen voor je dak

Elke maand krijg je als huurder of huisbezitter te maken met vaste lasten. Daar is niet zo veel aan te doen. Maar het is wel mogelijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Neem nou je energierekening. Door niet al te veel te stoken houd je de kosten van je maandelijkse voorschot en de jaarafrekening van de energiemaatschappijen laag. Maar dan moet het huis wel de nodige voorzieningen hebben, zodat bijvoorbeeld de warmte niet vervliegt. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dakisolatie aan te brengen. En dat is een uitstekende keuze. Maar daarnaast zijn er nog een aantal andere oplossing om door middel van je dak energie te besparen.

Groene daken worden steeds populairder

Naast de ‘gewone’ dakisolatie worden ook andere milieuvriendelijke oplossingen steeds populairder. Mensen kiezen ook steeds vaker voor een groen dak voor isolatie en de verduurzaming van hun woningen. Een groen dak is ook wel een sedumdak. Hiervoor wordt niet het reguliere isolatiemateriaal gebruikt, maar vetplantjes. Deze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en houden de warmte vast in de winter en zorgen tijdens de zomerdagen voor heerlijke verkoeling. De vetplantjes hebben weinig onderhoud nodig, je hebt er zelf dus bijna geen omkijken naar.

groene-daken

De kleur van de dakbedekking

De afgelopen jaren zijn de zomers in Nederland behoorlijk warm. Om het koel te houden in je woning of bedrijf draait de airconditioning daarom ook overuren. En dit hoge energiegebruik ga je uiteindelijk ook weer terugzien op je jaarafrekening. Neem daarom alvast de nodige maatregelen. Want wist je dat de kleur van je dakbedekking ook een rol speelt bij de temperatuur in je woning? De maken daken hebben een zwarte bedekking. Hierdoor wordt de hitte vastgehouden. Kies in dit geval daarom voor een witte dakbedekking. De warmte van de zon wordt nu niet vastgehouden, hierdoor is het standaard een aantal graden koeler. Houd er wel rekening mee dat je niet alsnog in de winter overmatig gaat stoken.

zonnepanelen

Zonnepanelen voor elk dak

Daarnaast is zonnepanelen aanschaffen altijd een goede optie als jij je woning wat duurzamer wilt maken. Het is een investering, maar na verloop van tijd verdien je de investering terug door de energiekosten die jij hebt bespaard. Zonnepanelen zijn overigens niet alleen een geschikte toepassing voor schuine dak, maar ook voor een plat dak. In dit geval maakt men gebruik van een zonneschans, een systeem waarbij de panelen in de juiste hoek plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *