De meest voorkomende dakrenovaties

Een dak boven je hoofd hebben is hartstikke fijn. Maar dan is het wel noodzakelijk dat je ook dit gedeelte van je woning goed blijft onderhouden. Een dak zonder gebreken is namelijk ontzettend belangrijk. Bij lekkage kan je last krijgen van schimmel en houtrot. En zonder een isolerende laag vervliegt de warmte in je huis veel sneller. En dat zijn zaken waar je liever niet mee te maken krijgt. Daarom is een dakrenovatie op z’n tijd absoluut geen overbodige luxe.

Dakisolatie, niet zo vanzelfsprekend

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kan je er zeker van zijn dat er isolatie aanwezig is. Maar tot een aantal jaren geleden was dit echter niet zo vanzelfsprekend. Huizen met een bouwjaar van voor 1975 hebben vaak geen enkele vorm van isolatie en dus ook geen isolerende laag bij het dak. Houd hier dus van tevoren rekening mee als je binnenkort op huizenjacht gaat. Het is echter geen reden om de woning van je lijstje te schrappen als je na een bezichtiging helemaal verliefd bent geworden op dit huis. Het isoleren van een dak is binnen een aantal dagen geregeld. Dit kan door middel van isolatieplaten, glas- of schapenwol en PUR. Welk materiaal het uiteindelijk wordt, hangt af van wat de specialist je aan zal raden en wat jouw budget. Heb je weinig budget voor dit soort aanpassingen? Dan raden we je in ieder geval aan om met deze vorm van isolatie te beginnen. Zo houd je namelijk de warmte in huis, waardoor je tijdens de koude winterdagen niet ontzettend veel hoeft te stoken.

 

dakpannen-renovatie

Controleer regelmatig de dakpannen

Bij het onderhoud van het dak komt ook een regelmatige check van de dakpannen kijken. Vooral als de huidige dakpannen er al een tijdje liggen en het net flink heeft gestormd of geregend. De dakpannen houden je dak namelijk waterdicht. Als ze zijn verschoven of zelf van het dak zijn gewaaid, kan je te maken krijgen met lekkage. In sommige gevallen heb je dit niet gelijk door, waardoor je ook nog eens te maken kan krijgen met schimmel tussen de wand en het dak. Daarom loont het om zeker eens per jaar te kijken of de dakpannen nog op de plek liggen en of ze nog in goede staat zijn. Brokkelen de dakpannen af? Dan is het tijd om ze te (laten) vervangen.

dakpannen

Het juiste materiaal voor jouw dak

Voor de dakrenovaties is het natuurlijk een optie om een specialist in te schakelen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kan je uiteraard zelf aan de slag. Maar dan moet je nog wel op zoek naar de juiste spullen om mee te klussen. Hier hoef je niet lang naar te zoeken, online vind je eenvoudig de benodigde dakmaterialen bij de specialist. Van isolatiemateriaal tot golfplaten en van waterafvoeren tot dakleer. Weet je niet zeker welk materiaal je moet hebben? Vraag dan de medewerkers om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *