De verschillende mogelijkheden voor je traprenovatie

In een huis wordt geleefd. Dan is het logisch dat je na verloop van tijd een aantal onderdelen in je woning die intensief worden gebruikt moet vervangen. De bekleding voor je trap is daar een voorbeeld van. Want ga maar na hoe vaak je per dag de trap op- en afloopt. Dan is het verstandig om ook gelijk te kiezen voor trapbekleding van goede kwaliteit, zodat je hier nog jarenlang plezier van hebt. Hierbij kan je niet alleen kiezen uit verschillende soorten bekleding, maar ook in de manier waarop je trap gerenoveerd wordt.

Nieuwe trapbekleding

Je trap laten voorzien van een nieuwe laag trapbekleding is de meest gangbare manier van een traprenovatie. Hierbij heb je de keuze uit een aantal verschillende materialen, waarvan pvc de meest populaire variant is. Pvc is namelijk niet alleen voordelig, maar is ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan pvc in een felle kleur of een opvallende print. Zo kan je het zelfs laten lijken alsof er massief hout op je trap ligt. Zo kan je de trap dus altijd laten matchen met de rest van je interieur. Ook met het oog op de levensduur is pvc een zeer prettig materiaal. Het is slijtvast, bestand tegen vocht en is heel makkelijk te onderhouden.

trap-renovatie

Een snelle traprenovatie

Is de constructie van de trap zelf nog in goede staat, maar wil je wel graag iets aan de treden laten doen? Dan is overzettreden laten plaatsen een zeer geschikte optie. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit treden die over de huidige treden worden geplaatst. Ook in dit geval kan je alle kanten op wat betreft het uiterlijk van je trap. De overzettreden zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren en worden gemaakt van ecologisch hout, dus je maakt ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. En het grote voordeel is dat deze klus niet al te veel tijd in beslag neemt van de specialist. Binnen een dag heb jij een trap met een compleet nieuwe uitstraling.

trap-renovatie-nieuw

Een compleet nieuwe vorm

Heb je op het moment een open trap, maar zou je met het oog op de veiligheid liever een dichte trap willen? Of zou het beter bij je interieur passen als je van je dichte trap een open trap laat maken? Ook dit is mogelijk. Voor deze traprenovatie raden wij je aan om zeker de hulp van een specialist in te schakelen. Deze kan je meer vertellen over de mogelijkheden. Daarnaast ben je op deze manier ook zeker van een optimaal resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *