De verschillende soorten kunstgras

Ga jij je tuin opnieuw inrichten? En wil je er zeker weten ook een gazon in laten leggen? Houd er dan wel rekening mee dat bij echt gras het nodige onderhoud komt kijken. Maar in dit geval kan je ook kunstgras kopen. Bij dit gazon hoef jij je niet druk te maken om al het onderhoud en daarnaast is het nauwelijks van het echt te onderscheiden. Ben je nog op zoek naar de juiste variant kunstgras voor je tuin? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Het perfecte speelveld

Spelen je kinderen vaak buiten in de tuin? Of heb je zelfs een klein speeltuintje achter je huis? Dan is het belangrijk dat het kunstgras ook tegen een stootje kan. Kies in dit geval voor kunstgras dat speciaal gemaakt is om op te spelen. Dit gazon is verkrijgbaar met rubberen sprieten in verschillende lengtes. Je bent niet heel veel tijd kwijt aan het onderhoud, rommel blaas je zo weg met een bladblazer. Deze soort kunstgras wordt ook vaak gebruikt bij sportverenigingen en scholen.

Het zachte gras

Heeft het kunstgras vooral een decoratieve functie? Kies in dit geval dan voor siergras. Dit kunstgras voelt heerlijk zacht aan de voeten en blijft het hele jaar door mooi groen. Zo hoef jij je niet druk te maken om het onderhoud van je gazon en kan jij tijdens de warme dagen van het jaar gewoon relaxen in je tuin zonder steeds in de weer te zijn met sprinklers. Laat het kunstgras altijd wel leggen door een specialist, zodat je zeker weet dat het water op de juiste manier afgevoerd wordt na vochtig weer.

Een gekleurd geheel

Het leuke van kunstgras is, is dat je in dit geval alle kanten op kunt wat betreft de vormgeving van je tuin. Kunstgras is namelijk niet alleen verkrijgbaar in de traditionele groene kleur, maar ook in andere opvallende tinten zoals oranje, blauw, paars, roze en zelfs zilver! Dit kan je dan weer gebruiken om het speelveldje mee in te richten. Of maak er, als je het durft, een opvallende entree mee voor je woning of bedrijfspand. Eerst zien wat je kunt verwachten? Vraag dan een aantal gratis stalen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *