Drie redenen voor een groen dak

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Daken die voorzien zijn van sedumplanten. Er zijn veel verschillende redenen om een groen dak aan te laten brengen. Een hiervan is de subsidie voor een groen dak die door de overheid is ingevoerd. In diverse gemeenten wordt een groen dak een stuk makkelijker, omdat je er subsidie voor kan krijgen. Deze subsidie kan ervoor zorgen dat je de helft van de kosten voor het aanbrengen van planten op het dak kan besparen. De gemeente mag dit echter zelf bepalen. Maar waarom kan je hier subsidie voor krijgen? Onze sedum expert legt je graag uit waarom het beter is voor mens en milieu wanneer er meer groene daken in de omgeving te vinden zijn.

Meer groen in de stad

Veel gemeenten willen graag meer groen in de stad zien. Dit is niet alleen goed voor de kwaliteit van de lucht. Het is ook goed voor de uitstraling. Vooral in grote steden, in de Randstad bijvoorbeeld, is er vaak maar weinig groen in de stad te vinden. Het aanbrengen van planten op daken van woningen en bedrijven kan hier een significante bijdrage aan leveren. Steeds meer mensen staan hier volledig achter, ook omdat het er natuurlijk een stuk leuker uitziet, meer groen in plaats van al die grijze daken.

Milieuvriendelijker

Zoals we al een klein beetje uitgelegd hebben, is het ook goed voor het milieu om een open dak aan te brengen. Planten zuiveren de lucht en als er maar weinig natuur in de stad te vinden is, dan is alles mooi meegenomen. Er is bovendien in een drukke stad niet veel ruimte om nieuwe bomen en planten aan te brengen. De daken van woningen en bedrijfspanden zijn daarom uitstekend geschikt. Hoe meer natuur er te vinden is, des te beter voor het milieu.

Goed voor de waterafvoer

De sedumplantjes die op een dak worden geplaatst hebben nog een bijkomend voordeel. Het is beter voor de afvoer van water, of eigenlijk wordt het water opgevangen door de planten. De planten hebben het water nodig om te kunnen groeien en dit zorgt ervoor dat het water wordt opgevangen in plaats van dat het zich opstapelt en niet goed meer afgevoerd kan worden. Wacht daarom niet langer en maak gebruik van de subsidie om ook een groen dak aan te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *