Het plaatsen van een plat dak door een dakdekker

Heb jij net een uitbouw gerealiseerd bij je woning? Dan moet deze natuurlijk ook voorzien worden van een dak. Veel mensen kiezen er bij een uitbouw voor om deze te voorzien van een plat dak. Een plat dak is vrij eenvoudig te plaatsen, waardoor het nieuwe gedeelte van je woning snel afgemaakt kan worden. Om te voorkomen dat het dak op de verkeerde manier geplaatst wordt en er bijvoorbeeld lekkages opduiken, doe je er goed aan om een dakdekker uit Maastricht in te schakelen.

Verschillende mogelijkheden

Het bedekken van een plat dak kan tegenwoordig op verschillende manieren. Vroeger werd eigenlijk altijd gebruikgemaakt van bitumen (dakleer) om het dak te bedekken, maar tegenwoordig kan een plat dak ook bedekt worden met PVC of EPDM. De meeste mensen kiezen vandaag de dag voor EPDM, omdat dit nauwelijks onderhouden hoeft te worden en daarnaast goed bestand is tegen temperatuurverschillen.

Waterdicht

Overweeg jij om zelf de bedekking van je uitbouw te plaatsen? Vraag je dan goed af of dit wel verstandig is. Bij het plaatsen van een plat dak komt namelijk meer kijken dan je vaak denkt. Zo is het niet alleen een kwestie van het aanbrengen van de dakbedekking, maar moet je ook alles goed afwerken. Indien je dit niet doet, is de kans namelijk groot dat er vroeg of laat een lekkage ontstaat. Door een dakdekker in te schakelen weet je zeker dat jouw dakbedekking op de juiste manier aangebracht wordt en alles waterdicht is.

Isolatie door een dakdekker

Wanneer de gerealiseerde uitbouw onderdeel is van de woonruimte, doe je er goed aan het dak goed te isoleren. Hierdoor blijft het in de betreffende ruimte goed op temperatuur en wordt er niet onnodig warmte verspild. Een dakdekker kan je helpen bij het aanbrengen van deze dakisolatie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor wat betreft het isoleren van een plat dak, dus het is verstandig om dit van tevoren al te bespreken met de dakdekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *