Lekkage laten oplossen door een dakdekker

Is het dak van je woning lek? Dan is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Alleen wanneer je snel handelt, kun je de schade beperken. Maar hoe ga je precies te werk bij het verhelpen van een lekkage? Het beste kun je hiervoor een Eindhovense dakdekker inschakelen. In dat geval weet je namelijk zeker dat je lekkage binnen de kortste keren goed verholpen wordt. Bijkomend voordeel is dat een dakdekker ervoor kan zorgen dat de kans op een nieuw lek in het dak tot een minimum wordt beperkt.

Hoe te handelen?

Is de lekkage aan het dak hevig en stroomt het water snel je woning binnen? Maak dan gebruik van de spoedservice die veel dakdekkers tegenwoordig aanbieden. Hierdoor staat er binnen de kortste keren een dakdekker op de stoep om het probleem te verhelpen. Is de lekkage niet heel erg heftig? Plaats dan in eerste instantie een emmer of grote bak op de plek waar het water naar beneden loopt. Zo wordt het meeste water al opgevangen en ontstaat er verder niet veel schade aan je woning. Wacht ook in dit laatste geval niet te lang met het bellen van een dakdekker, want het probleem gaat natuurlijk niet vanzelf weg en de ‘onzichtbare’ schade kan behoorlijk in de kosten lopen.

Lekkage voorkomen met een dakdekker

Wil je in de toekomst lekkages aan het dak van je woning voorkomen? Dan is het van belang het dak goed te onderhouden. Haal eventuele rommel, mos en andere aanslag tijdig van het dak en bekijk een aantal keer per jaar hoe de staat van het dak is. Weet je zelf niet waar je precies op moet letten? Ook dan schakel je een dakdekker in. Hij kan inspecties aan je dak uitvoeren en zo nodig rommel verwijderen. Op deze manier wordt de kans op een toekomstige lekkage tot een minimum beperkt en dat is wel zo prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *