Met deze tips zit je ook in de winter lekker buiten

Na een lange (en warme!) zomer moeten we nu dan toch echt toegeven dat het winter is. En voor de meeste mensen betekent dat ook de tuinmeubelen in de garage of schuur zetten en ‘s avonds weer in de huiskamer plaatsnemen op de bank voor de televisie. Maar als je een echt buitenmens bent, dan kan dit voor jou juist een grauwe periode zijn, omdat je minder van de buitenlucht kunt genieten. Maar wist je dat met een aantal handige tools het juist wel mogelijk is om ook in de winter lekker in je tuin of op je terras te zitten?

Zorg voor extra warmte

De reden waarom mensen in de winter niet in de tuin zitten, is natuurlijk de temperatuur. En er kan sneeuw vallen. Maar heb je een serre of een overdekt terras? Dan heb je dat laatste al opgelost. Nu is het alleen nog zaak om de temperatuur om je heen wat hoger te krijgen. Dit los je op met een heater, buitenhaard of een vuurkorf. Kleed jezelf lekker warm aan en leg ook wat plaids over je heen en neem iets warms te drinken mee. Zo geniet jij comfortabel van het mooie winterse decor in jouw tuin.

winter-huis

De mooiste meubelen

Om lekker warm te blijven, kan je plaatsnemen op je terras of in je serre. Maar het is ook mogelijk om verderop in je tuin te gaan zitten en daar te zorgen voor de juiste voorzieningen. Heb je een schuurtje in het midden van je tuin staan? Ruim deze leeg en plaats hier een heater of een andere vorm van verwarming. Houd je van een moderne look in je tuin? Dan is een garden iglo kopen zeker een goed idee. Dit is een kas in de vorm van een koepel en zeer multifunctioneel. In de zomer laat je hier planten en andere gewassen groeien in de juiste weersomstandigheden. Als het eenmaal winter is, zet je het hier een aantal comfortabele stoelen en een tafel in en zit je alsnog lekker warm buiten. Ruimte genoeg.

Ga voor luxe

Houd je wel van wellness en kom jij echt tot rust in een jacuzzi? Ga voor luxe en overweeg eens om hottub te laten plaatsen in je tuin. Je zit met je hele lijf in het warme water, dus je zal geen last hebben van de koude winterse temperaturen buiten. En daarnaast is het mooie uitzicht van het winterse decor van je tuin weer eens even iets anders dan die van een wellnessresort. Zorg wel dat je een dikke badjas meeneemt, zodat je geen kou vat wanneer je uit de hottub stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *