Ongedierte verjagen op een diervriendelijke manier

Heb je ook last van ongedierte in de tuin en beeld zoek naar een goede manier om dit probleem op te lossen? Wij wijzen je graag op de mogelijkheden met carbid. Deze grondstof kan gebruikt worden om dieren uit de tuin te verjagen, en het goede nieuws is, het is ook nog eens een diervriendelijke methode. Vooral mollen en ratten kan je eenvoudig uit de tuin verjagen. En als je nog een beetje over hebt kan je het ook nog tijdens oudejaarsdag gebruiken.

Mollen en ratten uit de tuin verjagen

Veel mensen hebben er inmiddels wel eens mee te maken gehad. Het meest voorkomende probleem met dieren in de tuin betreft wollen en ratten. Deze dieren graven namelijk gangen in de ondergrond, gangen die vaak boven de grond uitmonden. Hierdoor kan een mooi gazon er al snel als een chaos uitzien. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen om de dieren uit de tuin te werken.

 

Een diervriendelijke methode inzetten

Vroeger werden er nog vaak minder diervriendelijke methoden gebruikt zoals elektrische schokken. Tegenwoordig zijn er echter voldoende diervriendelijke methode op de markt waarmee u ongedierte uit de tuin kan verjagen. Wat veel mensen nog niet weten is dat ook carbid hiervoor gebruikt kan worden. Bij woonwarenhuis Wezan vind je alles wat je zoekt op dit gebied. Met deze methode komt er alleen een nare geur vrij waar de dieren niet van houden, de dieren zoeken dan snel een andere plek om gangen in de tuin te graven.

Nog een beetje carbid over? Knallend het jaar uit

Carbid wordt ook gebruikt op oudejaarsdag zoals je wellicht bekend is. Vooral in het noorden en het oosten van Nederland is dit een bekende traditie. Het carbid wordt in een melkbus geplaatst, en er wordt water aan toegevoegd. Door het gas wat er vrijkomt ontstaat er druk. Zodra er een vuurtje bijkomt vindt er een explosie plaats. Hetzelfde carbid wat u gebruikt om de dieren uit de tuin te verjagen, kunt u hier ook voor gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *