Verzakking van uw aanbouw

Gebouwen lopen in de loop der tijd risico op verzakking. Dit heeft verschillende oorzaken zoals een slechte bodemgesteldheid waardoor de fundering onvoldoende steun heeft, of een geconcentreerde belasting onder een bepaald deel van het gebouw. Er wordt tijdens de bouw van de woning veel aandacht besteed aan het aanleggen van een sterke fundering, echter is het risico van verzakken nog wel aanwezig. Funderingsproblemen komen in verschillende varianten voor.

Verzakking aanbouw

Bij een aanbouw is het risico op verzakking aanzienlijk groter. Bij de bouw van de woning zelf is goed gelet op de fundering en is de woning op heipalen gefundeerd. Helaas wordt hier bij een aanbouw vaak minder over nagedacht. Vergunningen zijn duur en daarom laten mensen vaak door goedkopere en minder gekwalificeerde partijen hun aanbouwen neerzetten.

Oorzaak verzakking aanbouw

Aanbouwen zoals garages en bergingen worden dan direct op de bodemlaag gebouwd, wat te ondiep is. Het gevolg is dat het gebouw gaat zinken als het regent en de ondergrond doorweekt raakt.

Schade

De verzakking aanbouw is te zien aan de gevolgschade. Scheuren in de muren, klemmende ramen en deuren en scheve vloeren zijn de merkbare gevolgen van deze verzakking. Ook is te merken dat er hoogteverschil is tussen het gebouw en de stoep.

Oplossing

Het is belangrijk om als eerste de oorzaak van de verzakking aanbouw te achterhalen. Alleen dan kan een goede, duurzame oplossing gevonden worden. De oorzaak wordt gezocht middels een uitgebreid funderingsonderzoek, waarbij de ondergrond, de fundering en de belasting daarvan wordt onderzocht. Daarna wordt het probleem aangepakt en duurzaak opgelost, zodat dit in de toekomst niet weer voorkomt. Als laatst wordt de schade onzichtbaar hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *