Zelf een Sedumdak aanbrengen

Heb je wel eens een groen dak in de stad gezien? En met groen bedoelen we dan planten. Dit komt steeds vaker voor. Vaak worden hier Sedumplanten voor gebruikt. Het is mogelijk om zelf een dak met Sedumdak aan te brengen. Maar je kan er ook een specialist voor inhuren. Het aanbrengen van planten op het dak ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens beter voor de omgeving omdat er steeds meer natuur bijkomt. We leggen je graag uit wat de planten precies doen en waarom het mooi en handig kan zijn om dit op je dak aan te brengen.

Beter voor je dak en beter voor de omgeving

Vooral in een drukke stad is het soms moeilijk om de natuur te vinden. Het is daarom een goede ontwikkeling dat er steeds meer groene daken bijkomen. Hiermee komt er niet alleen meer groen in de stad, wat mooi is voor het aanblik, er komt ook steeds meer natuur in de stad, wat goed is voor de kwaliteit van de lucht. Het is een aardig project om een dak aan te brengen met planten, maar als het eenmaal klaar is, hoef je er niet meer veel aan te doen. Het onderhouden van een Sedumdak is daarom ook zeer eenvoudig te noemen.

Wat zijn Sedumplantjes precies?

Sedum Is een verzamelnaam voor verschillende soorten kleine plantjes. Kenmerkend is dat deze planten niet groot worden, en ook niet veel water nodig hebben om te groeien. Ze houden het water namelijk eenvoudig vast. Dit is ook een voordeel voor je dak. Je hoeft de planten namelijk niet water te geven maar het water van de de regen wordt wel vastgehouden waardoor je ook minder water hoeft af te voeren.

Toch een specialist inhuren?

Zie het nog niet helemaal zitten om zelf aan de slag te gaan om een Sedumdak aan te brengen? Het zou ook mogelijk om een specialist in te huren. Op die manier kan je tijd besparen en gebeurt het in een keer helemaal goed. Wil je meer weten of wil je in contact komen met specialisten op dit gebied? Volg de link in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *