Zo maak je van de keuken een uitnodigende plek

De keuken is een plek waar we allemaal op jaarbasis best wat tijd doorbrengen. Sommige natuurlijk wat meer dan anderen als we het over stellen hebben waarvan er standaard maar eentje achter het gasfornuis staat. Maar dan is het wel zo leuk als je partner of andere gezinsleden bij je komen zitten en je gezelschap houden tijdens het koken. Nu leent een keuken zich daar niet altijd voor, omdat het niet altijd even uitnodigend is om er te gaan zitten. Bijvoorbeeld door te weinig ruimte of door een slechte afvoer waardoor de ruiten binnen no time beslagen zijn. In dit geval is de oplossing vrij makkelijk. Maar wat kan je nog meer doen om van je keuken een uitnodigende plek te maken?

Richt je keuken in als een woonkeuken

Sta jij avond na avond te koken en zit de rest van het gezin steeds maar in de woonkamer? Kijk dan of het mogelijk is om je huidige keuken om te toveren tot een woonkeuken. Zet een tafel neer met comfortabele stoelen, zodat je partner of je kinderen ook voor langere tijd lekker kunnen zitten. En het is natuurlijk prettig als jullie na het bereiden van de maaltijd ook hier met z’n allen kunnen eten. Heb je geen ruimte voor een keukentafel? Kijk dan of het mogelijk is om een klein barretje te maken. Bevestig een grote plank aan de muur en koop een aantal hoge krukken of stoelen.

richt-je-keuken-in

Maak schoon en zet leuke decoraties neer

Is jouw keuken het grootste gedeelte van de tijd een rommeltje en eigenlijk ook best vies? Dan is het ook logisch dat dit geen uitnodigende plek is om hier te bivakkeren als het niet nodig is. Maak daarom regelmatig schoon, plan desnoods een vast moment in per week en ruim alle rommel op. Daarna kan je de keuken nog gezellig maken met decoratie. Bevestig raamstickers op de ramen, zet (nep)plantjes in de vensterbank en hang leuke verlichting op (zoals een lichtsnoer). Je zal zien dat je keuken al gelijk een compleet andere uitstraling krijgt.

keuken-inrichting

Jouw eigen keukenrenovatie

We ontkomen er niet aan, keukens verouderen en op den duur is het dan toch echt tijd voor een nieuwe keuken. Wat dit betreft kan je het zo duur maken als je zelf wilt, maar eigenlijk heeft een keukenrenovatie eigenlijk alleen maar voordelen. Wat nu kan je ook input geven voor een nieuwe inrichting, zodat je straks bijvoorbeeld meer opbergruimte hebt en een barretje kan laten bouwen. Zo hoef jij voortaan niet meer alleen in de keuken staan tijdens het koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *