Zo vind jij het juiste personeel voor je bouwproject

Heb je een eigen bedrijf en ben je werkzaam in de bouw? Dan hoeven wij jou niet te vertellen dat jij het liefst alleen werkt met de echte specialisten. Dit helpt jou niet alleen om efficiënt te werken, maar ook projecten naar behoren af te ronden. Des te vervelender is het als iemand uit de harde kern uitvalt voor een langere periode door ziekte of andere omstandigheden. Want hoe vind jij in zo’n geval op korte termijn weer een specialist in de bouw waar jij blind op kunt vertrouwen?

Plan vooruit

In elk geval is het belangrijk om altijd vooruit te plannen wat betreft je personeel en de capaciteit. Houd er in ieder geval rekening mee dat er op elk moment iemand ziek kan worden. Zorg daarom dat je altijd een back-up plan hebt. Maak je bijvoorbeeld onderdeel uit van een netwerk van een aantal bouwbedrijven die elkaar in dit geval kunnen helpen? Of heb je in het verleden stagiairs gehad die je nu uit de brand kunnen helpen? Zorg in ieder geval dat er altijd een pool is van werknemers die stand-by voor je willen staan.

Actief personeel werven

Heb je constant een tekort aan personeel? Dan is het verstandig om actief nieuw personeel te gaan werven. Dit hoef je echter niet alleen te doen. In dit geval kan je ook altijd specialisten van een marketingbureau inschakelen. Zij weten precies hoe je door middel van (online) adverteren de juiste doelgroep gericht kunt bereiken. Reserveer hier wel wat budget voor. Bekijk verder wat je nog meer zou kunnen doen om actief personeel te werven. Schrijf verschillende websites aan en vraag of je daar ook een oproep kunt plaatsen voor je zoektocht naar nieuw personeel.  

Personeel op korte termijn

Zoek je personeel op zeer korte termijn? Dan nemen bovenstaande opties te veel tijd in beslag. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met een uitzendbureau die gericht is op de detachering van cad professionals. Zij beschikken over een uitgebreide database van onder andere specialisten in de bouw en techniek die jouw team kunnen versterken op korte termijn. Zo rond je dat project alsnog op tijd af zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *